Ekowand plintregister

Stalen Wandhouders

Speciale wandhouders voor de magnetische montage van de bekleding.
Speciale wandhouders voor de magnetische montage van de bekleding.

Zelf bekleden met hout of metaal.

Ekowand kan met materialen naar keuze afgewerkt worden.
Ekowand kan met materialen naar keuze afgewerkt worden.

Onze plintregisters zijn van een zeer hoogwaardige industriële kwaliteit, gefabriceerd volgens ISOnorm 9001. De Ekowand plintregisters zijn gemaakt van op koperen leiding geëxtrudeerd Aluminium.

Op de foto hiernaast is duidelijk te zien dat de lamellen en de binnenbuis één geheel vormen. Dat is het unieke voordeel van de Ekowand plintverwarming. Er zijn geen koude-bruggen door slecht contact en de warmte kan optimaal getransporteerd worden. De lamellen zijn in het midden dikker, zodat de warmte zich beter over de gehele lamel verspreid.

 

Ekowand is leverbaar in verschillende lengtes van 40, 60 en 115 cm.  Door het combineren kunt u de gewenste lengte zelf samenstellen.

De plintregisters worden geleverd met een standaard 22 mm CU-leiding aan elk einde, voor een eenvoudige montage aan het CV-systeem.

De wandhouders worden op regelmatige afstand aan de muur gemonteerd. De wandhouders kunnen vrij over de plintregisters schuiven, zodat een evenredige verdeling eenvoudig is en de montage vergemakkelijkt wordt.  

De registers worden met clips aan de wand gemonteerd.

De wandhouders houden de Kompakt bekleding met magneten op hun plaats.

De bekleding kan eenvoudig met kleine spijkers, schroeven of magneten, aan de wandhouders bevestigt worden. We adviseren MDF omdat dat vormvast is. De standaardafmetingen zijn is 12 x 60 mm voor de bovenkant, en 12 x 120 mm voor de voorkant. 

Ekowand levert geen bekleding. De plaatselijke houthandel is een beter alternatief voor de doe-het-zelver. Je kunt de kleur en oppervlakte geheel naar eigen smaak bepalen.

Hier is Ekowand met een metalen profiel bedekt.
Hier is Ekowand met een metalen profiel bedekt.


Ekowand Plintverwarming - comfort door innovatie

Ekowand plintverwarming rekent af met de nadelen van radiatoren, rekent af met de koude plekken in huis, bespaard aanzienlijk op energiekosten zonder hoge investeringen. Ekowand geeft een natuurlijke stralingswarmte zonder stofwervelingen en zonder radiatoren. 

Heerlijke stralingswarmte in de woonruimte

Stralingswarmte is een warmte die diep doordringt en aangenaam aanvoelt. De Ekowand plintverwarming bootst dus de warmtestraling van de zon na. De langgolvige warmtestraling gaat door de lucht, zonder deze op te warmen. Pas als een object bereikt wordt, zet de straling zich om in warmte. Warmtestraling is de meest effectieve vorm van warmteoverdracht, en veroorzaakt geen luchtwervelingen en stof.

Bespaar op stookkosten

Met een traditionele aanpak met radiatoren wordt de lucht verwarmt, en deze verplaatst zich snel naar andere ruimten en naar het plafond. Dat is zonde van deze energiekosten.

Ekowand plintverwarming daarentegen verwarmt niet de lucht, maar de muren in de ruimte. De warmte die je ervaart is de stralingswarmte van de muren. Dit kost minder energie, en levert dus een aanzienlijke besparing op. 

Gemakkelijk aan te leggen

Ekowand past in het bestaande CV-systeem.  In principe wordt de plintverwarming langs de buitenmuren aangebracht. Daardoor worden deze muren opgewarmd, en geven comfortabele warmtestraling af. Ekowand wordt geleverd in verschillende vaste lengten, die passen op alle bestaande steek- klem- of soldeerfittingen van 22 mm.

Ekowand tegen schimmel en vochtige muren

Vooral bij bestaande bouw zijn de buitenmuren vaak niet geïsoleerd. In de zomer profiteert men dan van de warme zonnestralen, maar in het vochtige koude jaargetijde, wordt ook de buitenmuur koud en vochtig. Met de Ekowand plintverwarming wordt deze muur aan de binnenkant weer opgewarmd, en vooral ook dus gedroogd. Een droge muur isoleert vele malen beter, dan een vochtige muur. Dat is een langsaam proces. Met elk stookseizoen wordt het binnenklimaat beter, dankzij de steeds droger wordende buitenmuur.  Vooral bij dikkere muren is het effect in comfort groot.

Over isolatie van de buitenmuren:

Vocht tast de thermische prestaties van een muur aan. Dit komt doordat water warmte meer geleidt dan steen. Door de warmtestraling wordt de muur droger waardoor de isolatiewerking veel hoger wordt, bijna twee keer zo hoog. Dat bespaart natuurlijk energie. 

 

Innovatie Plintverwarming

Als het buiten koud is worden de muren ook koud, en die stralen koude naar binnen.

Als je bij zo’n koude muur zit, voel je dat in je rug. Ook als de verwarming aanstaat omdat de radiatoren de lucht verwarmen. De warme lucht stijgt omhoog. 

Daarboven is het warm, en Het kost heel wat energie,  maar de vloer en de muren die  blijven koud.

Ekowand plintverwarming bestaat uit een koperen binnenbuis en een aluminium buitenbuis met speciale lamellen. Dat is een warmteregister. 

De lamellen zijn geëxtrudeerd en vormen een geheel met een maximale warmteoverdracht

 

Hoe werkt plintverwarming?

Het cv-water stroomt door het register, de lamellen worden warm, de warmte stroomt door de opening, en stijgt langs de muur omhoog. Daardoor wordt de muur verwarmd, gaat de muur een aangename stralingswarmte  afgeven.

 

het geheim van plintverwarming is dus dat deze stralingswarmte veroorzaakt. Warmtestralen gaan overal doorheen, meubels zijn geen belemmering.

 

De hele ruimte wordt aangenaam en gelijkmatig warm en voelt lekker aan. Geen heet plafond en koude voeten, geen energieverspilling. Dankzij stralingswarmte in de plaats van warme lucht.

 

Hoe leg je plintverwarming aan?

Warmteregisters zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, en worden met wandhouders langs de plint aan de muur gemonteerd, en dan aangesloten op de CV. 

Het geheel wordt netjes afgedekt met een profiel met een kleine opening. De kleur en het uiterlijk van het profiel kun je natuurlijk aanpassen aan het interieur. 

 

Ekowand kan als hoofdverwarming dienen. Dan wordt de plintverwarming langs de buitenmuren aangelegd. Het huis wordt als een cocon met overal een heerlijk klimaat.

Ekowand kan ook als je al radiatoren hebt het comfort aanzienlijk verhogen.  Hier zijn radiatoren onder de ramen, maar deze muur blijft koud, en die koude straalt die ook naar binnen. Door nu daar plintverwarming aan te brengen,  krijg je de behaaglijke warmtestraling van deze muur. En De radiatoren kun je dan natuurlijk veel lager zetten.

 

Droge isolerende muren

Met plintverwarming droogt een muur  uit en daardoor isoleert een muur bijna twee keer zo goed als een vochtige muur. Ook schimmel of muffe geuren behoren tot het verleden.

 

Een gezonder binnenklimaat

Radiatoren veroorzaken luchtstromen, met stof en deeltjes waar veel mensen gevoelig voor zijn.  Dit adem je telkens weer in omdat de lucht in de kamer circuleert. Plintverwarming heeft een bijna onmerkbare luchtbeweging langs de muur, de ademlucht blijft dus veel schoner. Vooral mensen die een aanleg of allergie hebben voelen zich daardoor beter.

 

We adviseren u graag over de aanleg en het gebruik van plintverwarming in uw situatie!


Ekowand Plintregisters en wandhouders


De unieke eigenschappen van Ekowand plintverwarming:

  • Geëxtrudeerde stevige plintregisters met hoogwaardige eigenschappen.
  • Op maat gemaakt
  • Onverslijtbaar
  • Concurrerend in prijs
  • Eenvoudig zelf aan te sluiten
  • Vrijheid in keuze van afwerking en uiterlijk