Historische fabrieksvilla in Schipkau

Deze Fabrieksvilla is gelegen aan de rand van een klein dorp in de Lausitz, tussen Berlijn en Dresden. De eigenaren wilden voordat het complete pand ingericht werd eerst een test. Deze test begon in 2011 met de inbouw in de linkervleugel van het pand en betrof drie kamers en de zaal, en verliep zeer naar tevredenheid.

Het bleek dat de ruimtes voldoende verwarmd werden. We stelden vast dat  het comfort in de loop der jaren hoger geworden was. De oorzaak was dat de dikke buitenmuren elk seizoen weer iets droger werden, en dus beter isoleerden. 

Sinds 2013 is het gebouw kompleet voorzien van Ekowand als hoofdverwarming. 

Ekowand in de muziekkamer.  Het is duidelijk dat de plintverwarming met de geëxtrudeerde ronde lamellen een goede prestatie levert.  De energiebesparing ten opzichte van radiatoren bedraagt volgens deskundigen ongeveer 35%.
Ekowand in de muziekkamer. Het is duidelijk dat de plintverwarming met de geëxtrudeerde ronde lamellen een goede prestatie levert. De energiebesparing ten opzichte van radiatoren bedraagt volgens deskundigen ongeveer 35%.
Vergaderzaal De Ekowand plintverwarming werd in ook hier alleen langs de buitenmuren aangelegd. Het zijn hoge ruimten met  'Berliner Kastenfenster', dubbele draaibare ramen. Ekowand is een basisverwarming die een aangenaam klimaat geeft.
Vergaderzaal De Ekowand plintverwarming werd in ook hier alleen langs de buitenmuren aangelegd. Het zijn hoge ruimten met 'Berliner Kastenfenster', dubbele draaibare ramen. Ekowand is een basisverwarming die een aangenaam klimaat geeft.


Bungalow in Sittard.

Ekowand afgewerkt met passend gekleurd profiel
Ekowand afgewerkt met passend gekleurd profiel

Hier heeft de klant Ekowand bijzonder fraai weggewerkt met stalen afdekprofielen, die magnetisch aan de wandhouders bevestigt zijn.


Historisch pand in Amsterdam.

Een reactie van een van onze klanten, Erik T:

Het installeren van de plintradiator was zeer eenvoudig, de geleverde onderdelen waren van uitstekende kwaliteit en de registers hadden voldoende overlengte om een vlotte installatie mogelijk te maken. Ik heb de registers aangesloten op een verdeelstuk waaruit ook de andere radiatoren op in de keuken en de hal zijn aangesloten.

De plintregisters geven voldoende warmte af om de ruimte aangenaam te verwarmen, ik heb van mijn gasten meermaals te horen gekregen dat ze de warmte in de ruimte als prettig ervaren en ik kan dat zelf beamen.

De ruimte voelt droger aan en is zeer gelijkmatig verwarmd, er is eigenlijk geen onderscheid te merken in de temperatuur in de gehele ruimte. In mijn beleving reageert de verwarming iets minder snel als voorheen maar dit komt waarschijnlijk omdat ik in het verleden een behoorlijke overcapaciteit had in het aantal radiatoren. In overleg met mijn cv- monteur heb ik het vermogen van de ketel iets teruggeschroefd omdat de warmteafgifte van de plintradiator efficiënter verloopt als voorheen.

Ekowand in de bouwfase. Perfekt voor dikke bakstenen muren van het historische pand.
Ekowand in de bouwfase. Perfekt voor dikke bakstenen muren van het historische pand.
Onopvallend maar effectief, ook in kleinere ruimten
Onopvallend maar effectief, ook in kleinere ruimten

Ecohuis met Leemstuc afgewerkt.

Ekowand in de badkamer.
Ekowand in de badkamer.
Ekowand in de spreekkamer
Ekowand in de spreekkamer
Ekowand in aanleg in de woonkamer.
Ekowand in aanleg in de woonkamer.


Ontstaansgeschiedenis

In 2011 zijn we begonnen met onderzoek en ontwikkeling van het ekowand systeem. Onze conclusie was dat geëxtrudeerde warmtewisselaars het beste rendement hebben. We vonden de juiste fabrikant waar de registers met een speciaal procédé vervaardigt worden. Omdat onze afzet markt Nederland en Duitsland is, en wij de registers verwerken tot kant en klare plintregisters, hebben we in Annahuette een verpakking en montage afdeling opgezet. Geografisch tussen de fabriek en de afnemers in. In Annahuette hebben we in de afgelopen jaren In samenwerking met de Heyevilla diverse succesvolle testopstellingen gemaakt.