Hoeveel plintregisters heeft u nodig?

Over het algemeen is het voldoende om langs de buitenmuren de plintregisters te monteren, zoals in onderstaand voorbeeld is aangegeven. Dat is het uitgangspunt bij het bepalen van het aantal meters plintregisters dat nodig is.


Plannen en meten

U meet in principe de lengte van de muren, en daaruit volgt de lengte van de benodigde plintregisters. Bij de planning moet rekening gehouden worden met plaats voor thermostaatkranen en afsluitventielen.

Een voorbeeld: De lengte van de muur is  4.25 meter.  

Ruimte voor de thermostaatkraan en afsluitventiel: 30 cm.

Lengte aan benodigde registers:  4.25 - 0.3 = 3.95 meter.

U kiest dan voor drie lengtes van 115 cm plus een lengte van 40 cm

Indien u ongeveer elke 50 cm een wandhouder wilt plaatsen heeft u 9 wandhouders nodig.


Toepassing in bestaande bouw

Ook in bestaande bouw met centrale verwarming komen de eigenschappen van de Ekowand plintverwarming volledig tot hun recht. Ook aan een binnenmuur kan plintverwarming aangelegd worden, bijvoorbeeld als de naastgelegen ruimte niet verwarmd wordt. Of, in een zogenaamde doorzonwoningen. Hier geeft Ekowand plintverwarming een beter ruimteklimaat. Onderstaande tekening is een voorbeeld van een mogelijke opstelling van de registers.


Slimme combinaties voor meer comfort

Woonkamer met radiatoren en koude buitenmuur
Woonkamer met radiatoren en koude buitenmuur
Met Ekowand wordt de koude uit de muur verdreven.
Met Ekowand wordt de koude uit de muur verdreven.

Ook met bestaande radiatoren onder de ramen, kan een buitenmuur koud aanvoelen. Door het aanbrengen van Ekowand aan de buitenmuur, wordt dit probleem verholpen. De ruimte voelt comfortabel en behaaglijk aan, en de radiatoren kunnen op een veel lagere stand gezet worden.

Toepassingsgebieden

Ekowand plintverwarming is net zo geschikt voor kantoren, hotels, industriële installaties, werkplaatsen en medische faciliteiten als voor woongebouwen. Met hun comfortabele warmte zijn ze overal gemakkelijk te installeren, uiterst robuust, onderhoudsvrij (behalve af en toe schoonmaken) en esthetisch aantrekkelijk. Plintverwarming biedt zichzelf aan als alternatief voor de veel duurdere en complexer te installeren vloerverwarming, vooral in oude gebouwen waar moeilijk vloerverwarming kan worden gerealiseerd.

 

Ekowand plintverwarming is geschikt voor condensatieketels en tot op zekere hoogte ook voor lage temperatuur verwarmingssystemen zoals warmtepompen en zonnecollectoren. Voor lage watertemperaturen moet de totale lengte van de plint dienovereenkomstig worden vergroot.

 

Ekowand is de eerste keuze in nieuwe en oude gebouwen! plintverwarming is zelfs bijzonder geschikt voor de vaak koude, vochtige muren in oude huizen! In oude gebouwen met dikke, massieve muren die als koud worden ervaren, verandert de Ekowand plintverwarming de muren in radiatoren!

 

Ekowand bespaart energie omdat het rendement meetbaar hoger is dan bij het gebruik van radiatoren.

 

Ekowand kan worden geïnstalleerd als enige verwarming of als aanvullende verwarming. Ekowand is ook de oplossing voor zolders of kamers waar het moeilijk is om radiatoren aan de muren te bevestigen.

 

Zelfs voor vensterfronten verwarmen Ekowand plinten, al is het maar met ca. 70% van hun vermogen. Bij deur- en raamfronten van vloer tot plafond kan de plintverwarming ook in de vloer worden verzonken. Een overeenkomstig kanaal in de vloer wordt dan afgedekt met een geschikt rooster, zodat zowel de koele lucht uit de kamer naar binnen als de verwarmde lucht naar buiten kan stromen.

Montage

De lamellen van de Ekowand plintverwarming worden op een koperen buis van 22 mm geëxtrudeerd. Tijdens de installatie worden daarom alleen koperen buizen van 22 mm met elkaar verbonden. Alle in de handel verkrijgbare fittingen en montagemethoden kunnen dus worden gebruikt. Persen, solderen, steekverbindingen of zelfs knelkoppelingen zijn allemaal geschikte systemen.

 

Wij bevelen compressiefittingen aan. Deze sluiten metallisch af. Bovendien kunnen ze op elk moment weer worden losgemaakt, zelfs als de wartelmoer en de snijring op de buis blijven zitten. Pers- en steekverbindingen hebben altijd rubberen O-ringen, die onvermijdelijk verouderen en na jaren lek kunnen raken.

 

De plintverwarming moet per string (ruimte) worden geïnstalleerd (tot 14 m worden aanbevolen) met een thermostatisch ventiel en een retourverbinding, d.w.z. zoals een radiator. Aangezien het temperatuurverschil tussen vloer en plafond zeer klein is, kan de thermostaat direct boven de vloer zitten.

 

Voor wandmontage kunnen onze wandbeugels worden gebruikt, maar ook gewone buisklemmen met rubberen inzetstukken. Deze worden aan de muur of vloer bevestigd. De behuizing moet minstens 3 cm luchtinlaat boven de vloer hebben en ook 2 - 3 cm luchtuitlaat aan de bovenkant in de richting van de kamer of de muur. De panelen moeten gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor reiniging, wat overigens zelden nodig is. Onze kompakt profielen worden bevestigt met neodym magneten, de perfecte oplossing.